Vozić uskoro stiže i na Trebević

Radiosarajevo.ba
Vozić uskoro stiže i na Trebević

Uposlenici KJU Zaštićena područja u proteklom su periodu realizovali niz aktivnosti kako bi se zaštićena područja Kantona Sarajevo uredila i obogatila sadržajima koji privlače posjetioce.

Prema riječima Osmana Delića, direktora KJU Zaštićena područja, na području Skakavca postavljeno je šest novih nastrešnica sa kompletnim mobilijarom, uređeno je 300 metara staze sa ogradom i promijenjena je ograda na vidikovcu, te postavljeni info-panoi sa kompletnom florom i faunom na Skakavcu.

KJU Zaštićena područja potpisali su ugovor sa federalnim Ministarstvom okoliša i turizma, vrijedan 140.000 KM.

„Radi se o rekonstrukciji kompletnog doma na Bijambarama, što će se finansirati iz granta za zaštićena područja federalnog Ministarstva. Za rekonstrukciju planinarskog doma, koji je Vlada KS-a otkupila, utrošit će se 110.000 KM, a 30.000 KM je namijenjeno za monitoring kompletnih zaštićenih područja, rekao je Delić.

On je dodao i da će Trebević uskoro dobiti novi sadržaj: vozić koji će prevoziti posjetioce, po uzoru na onaj na Bijambarama, koji se pokazao kao jako dobar potez.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije