Vozi se po pretežno suhim kolovozima

Radiosarajevo.ba
Vozi se po pretežno suhim kolovozima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu uz slabiji promet vozila.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozorava se na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na deminiranju terena od 08 do 15 sati polusatne obustave saobraćaja aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo).

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-4 Tuzla-Kalesija (u mjestu Tojšići), zbog čega će se na mjestu izvođenja radova saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Nja regionalnom putu R-445 Semizovac-Donja Vogošća i u Ilijašu (raskrs. za D.Bioču) zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se usporeno, jednom trakom.

U Kantonu Sarajevo zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova, u vremenu od 8 do 16 sati, usporeno se saobraća ulicama Potoklinica i Dervić Fevzi Mostarca.

Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice usporeno se saobraća ulicom Adema Buće (od raskrsnice sa ulicom Dolačka do raskrsnice sa ulicom Trebinjska) u vremenu od 8 do 18 sati. U danima vikenda sve do 2. novembra 2013. godine u istom terminu na pomenutoj lokaciji saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

Zbog održavanja sportske manifestacije do 07.10 zabranjuje se parkiranje u ulici Dr. Mustafe Pintola (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Mala aleja do priključne ulice za objekat Dom zdravlja Ilidža), saopšteno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije