Vozači, oprezno: Upozorenja za maglu i odrone

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprezno: Upozorenja za maglu i odrone

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez dužih zastoja, po pretežno mokrom kolovozu. Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, dok se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozorava na moguće mjestimične odrone kamenja. Vozačima se savjetuje da  voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 15 sati aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo). Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

RADOVI:

KANTON SARAJEVO:

- Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
- Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
- Na gradskoj obilaznici Sarajevo (M-5, tranzit iznad OHR-a) u narednih nekoliko dana saobraćaj će se, zbog neophodnih radova, odvijati usporeno, jednom  trakom.
- Zbog izvođenja radova, u vremenu od 08 do 16 sati, usporeno se saobraća ulici Asima Ferhatovića.
- Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice usporeno se saobraća ulicom Adema Buće (od raskrsnice sa ulicom Dolačka do raskrsnice sa ulicom Trebinjska) u vremenu od 08 do 18 sati. U danima vikenda sve do 02.11.2013. godine u istom terminu na pomenutoj lokaciji saobraćaj će biti potpuno obustavljen, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4
Tuzla-Kalesija, u mjestu Tojšići u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila.
M-5
Mrkonjić Grad-Jezero, zbog sanacionih radova na "Plavom mostu",saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Bistrik-Lapišnica, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5.1
Kiseljak- u toku je izgradnja kružnog toka, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
M-14.1 
Modriča-Gradačac-zbog izvođenja neophodnih radova na ulazu u Gradačac (kod benzinske pumpe) saobraća se jednom  trakom.
M-16
Bugojno-Kupres - u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m. 
Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, pa vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16.4
Prolaz kroz Bugojno, zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom uz moguće obustave do 15 min.
M-18
Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m). Također, u Čevljanovićima izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Tuzla-Bijeljina, deminiranje u mjestu Banj Brdo, polusatne obustave saobraćaja u vremenu od 08 do 15 sati.
Šićki Brod-Živinice, u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI:
R-469 Živinice-Međaš (dionica Begići-Vukovije Donje ) u vremenu od 08 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj zbog radova. Saobraćaj se za vrijeme obustave odvija alternativnim pravcima Živinice (Ciljuge)-Krivača-Vukovije ili Živinice-Dubrave Donje-Tuzla-Kalesija.
R-445 Semizovac-Donja Vogošća i u Ilijašu (raskrs. za D.Bioču),zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije