Vozači, oprez: Zbog magle smanjena vidljivost

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Zbog magle smanjena vidljivost

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremene kiše vozačima se i ovoga jutra savjetuje da voze opreznije i da drže odstojanje između vozila. Dodatno, na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle. 

U toku je izvođenje sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na autocestu A-1. 

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo. 

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno-jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog održavanja 41. Una-regate, na magistralnoj cesti M-5 prolaz kroz Bihać danas do 12 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Na GP Prisika na izlazu iz naše zemlje čeka se od 15 do 20 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 10 minuta.

U toku je BIHAMK-ova saobraćajno-preventivna akcija kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila pod nazivom 'Putujte sigurno'. Tokom akcije mehaničari BIHAMK-a vrši kontrolu i pripremu motornih vozila za sezonu godišnjih odmora, kao i otklanjanje manjih kvarova uočenih tokom vršenja kontrole. Akcija se realizuje u saradnji sa lokalnom policijom i traje do 27.  jula u vremenu od 09 do 17 sati.

Obavještavaju se korisnici autoceste A1 da se od 07. jula 2013. godine u zatvoreni sistem naplate cestarine uvodi dionica autoceste od Bilješeva do Kaknja. Uvođenjem zatvorenog sistema naplate cestarine na ovoj dionici, čeono naplatno mjesto Kakanj više neće biti u funkciji i vozila će se kretati bez zaustavljanja uz obavezno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije