Vozači, oprez: Magla mjestimično smanjuje vidljivost

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Magla mjestimično smanjuje vidljivost

Uslovi za vožnju u BiH jutros su uglavnom povoljni, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 12 tona.

Zbog rekonstrukcije mostova Balkana i Paljevac na dionici M-5 Jezero - Mrkonjić Grad - Rogolji, saobraćaj se za sve kategorije vozila odvija obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekuje se na dionicama: M-1.8 Šićki Brod – Živinice, M-4 Tuzla - Kalesija, M-5 Bistrik - Lapišnica, M-14.1 Modriča - Gradačac, M-16 Bugojno - Kupres, Banja Luka - Jajce, M-18 Olovo - Kladanj, Semizovac - Olovo.

Zbog radova na deminiranju terena u blizini ceste mogući su povremeni zastoji tokom dana na dionicama M-14.1 Brod - Odžak (u mjestu Liješće) i M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Banj Brdo.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, pušten je saobraćaj za vozila do 5 tona nosivosti i visine do 2,80 m.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije