Vozači oprez: Kolovoz mokar, povećana opasnost od odrona

Radiosarajevo.ba
Vozači oprez: Kolovoz mokar, povećana opasnost od odrona

U centralnim i sjeverozapadnim krajevima zbog kiše koja je padala tokom noći kolovoz je mjestimično vlažan, dok se u ostalim krajevima ovoga jutra vozi po pretežno suhom kolovozu.

Na pojedinim dionicama u istočnim i centralnim krajevima mjestimično ima magle, koja za sada ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. 

Na dionicama sa aktuelnim radovima obavezno je poštivanje postavljene signalizacije, a izdvajamo magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce-Banja Luka, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški. 

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj, a vozila su preusmjerena na autoput A-1. Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (na dužini od 3 km). 

Na graničnim prelazima  ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije