Vozači oprez! Ceste mokre, vidljivost smanjena

Radiosarajevo.ba
Vozači oprez! Ceste mokre, vidljivost smanjena


Zbog većeg odrona kamenja na kolovoz na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Ljubogošta, u mjestu Bulozi, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom.

"Veži se-sigurnosni pojas spašava život". Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato propisno vežite sigurnosni pojas!

Također, zbog većeg odrona u prekidu je odvijanje saobraćaja na dionici regionalnog puta R-413a Ovčarevo-Galica.

Ugaženog snijega ima na dionicama u višim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Jablanica-Konjic, Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Gacko-Tjentište. Na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle. Skreće se pažnja i na dionice koje prolaze kroz usjeke gdje je povećana opasnost od odrona.

Vozačima se preporučuje da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi:

Kanton Sarajevo:
-Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama Kakanjska i Stari Kovači, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Magistralni putevi:

M-4
Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4.
M-17
Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 07do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
trakom.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije