Volvo preuzima Pininfarinu Sverige AB

Radiosarajevo.ba
Volvo preuzima Pininfarinu Sverige AB

Volvo Car Corporation i tvrtka Pininfarina S.p.A. postigli su dogovor o prekidu zajedničke suradnje u kompaniji Pininfarina Sverige AB i njenog pogona u švedskoj Uddevalli. To znači da će Volvo Car Corporation prema novom dogovoru preuzeti potpuno vlasništvo nad tvrtkom Pininfarina Sverige AB i njenom tvornicom u Uddevalli, javljaju hrvatski mediji.

 Preuzimanje bi se trebalo realizirati u svibnju 2013. godine. Aktualan program tvornice, proizvodnja modela Volvo C70 Convertible bit će nastavljena bez ikakvih promjena, a Volvo će preuzeti punu odgovornost za njene djelatnike. Jedina formalna promjena jeste da Volvo postaje jedini vlasnik tvornice i njenih programa.

 Suradnja između Pininfarina S.p.A. i Volvo Car korporacije, započela je 2003. godine. Tvornica u Uddevalli je uspješno proizvodila model Volvo C70, koji je 2010. godine dobio J.D. Power nagradu za najbolji automobil u svojoj klasi.

  'U posljednje tri godine desile su se epohalne promjene, posebice u automobilskoj industriji. Budućnost tvrtke Pininfarina oslanja se na dizajn, inžinjerske usluge, održivu mobilnost i jačanje brenda. Zbog toga smo se, nakon duge i uspješne suradnje sa Volvo Car Corporation, odlučili na novi pristup našoj budućnosti', rekao je Silvio Pietro Angori, izvršni direktor kompanije Pininfarina S.p.A.

  'Suradnja Volva i Pininfarine je bila plodna za obje strane. Njen prekid je rezultat međusobnog razumijevanja u vrijeme kada obje kompanije nailaze i reagiraju na nove izazove', izjavio je Stefan Jacoby, predsjednik i izvršni direktor Volvo Car Corporation.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije