Vodovod (i GRAS) i dalje bez električne energije

Radiosarajevo.ba
Vodovod (i GRAS) i dalje bez električne energije

 

Preduzeće Vodovod i kanalizacija Kantona Sarajevo još uvijek nema električnu energiju na šest lokacija. 

Isključena struja Vodovodu Kantona Sarajevo

"Na šest objekata radimo bez električne energije od ponedjeljka, a tri sedmice prije električna energija je isključena u zgradi uprave u ulici Jaroslava Černija", rekla je za Radiosarajevo.ba Fatima Memagić iz službe za informisanje preduzeća Vodovod i kanalizacija KS.

Memagić dodaje da još uvijek nemaju nikakvih informacija o uključenju električne energije, te da građanke i građani Sarajeva ne bi trebali imati problema zobg ovakve situacije jer rezervoar Bačevo ima električnu energiju. 

"Vodosnadbijevanje u Kantonu Sarajevo je uredno. Tokom noći, zbog punjenja rezervoara dolazi do obaranja pritiska od ponoći do pet sati ujutro, kako bi se akumulirale rezerve vode za uredno dnevno vodosnadbijevanje. U Sarajevu nema redukcija vode", napominje Memagić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, od ponedjeljka 22, aprila ovo preduzeće radi bez električne energije koja je isključena zbog dugovanja prema Elektrodistribuciji u iznosu od 3,4 miliona KM.

I GRAS bez električne energije

Isključenja struje nastavljena su i u GRAS-u. Osim toga što je Upravna zgrada tog preduzeća zbog milionskih dugovanja Elektrodistribuciji već mjesec bez struje, isključenja su uslijedila u još tri njihova objekta, javlja Avaz.ba. 

Iako je ranije s Elektroprivredom sklopljen sporazum da im GRAS uplati 260.000 KM za ponovno uključenje struje u upravnoj zgradi, sada su potraživanja narasla na 600.000 KM kako bi kompletno preduzeće ponovo bilo na elektromreži.

"Zbog ukupnog duga od 2.500.000 KM, u ponedjeljak (22. aprila) je isključena električna energija u štampariji, na depoima u Velešićima i na Dobrinji. Sada smo dobili nemoguć uvjet da uplatimo 600.000 KM, jer novca nema. Ne znam koliko će ova situacija usporiti ili zaustaviti rad štamparije, ali je sigurno da će predstavljati problem preduzeću, rekla je v. d. direktorice GRAS-a Mubera Begić-Žiga.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije