Vlasnica uzgajivačnice u Faletićima već kažnjavana

Radiosarajevo.ba
Vlasnica uzgajivačnice u Faletićima već kažnjavana


Nakon danas objavljene stravične priče o zlostavljanju pasa u uzgajivačnici u Faletićima, medijima su se obratila i iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo. Inspektori su, otkriveno je, odranije dobro upoznati sa slučajem, a vlasnica Najda Đulić već je i sankcionirana.

“Veterinarski inspektor će po službenoj dužnosti, u narednim danima ponovo pokušati da izvrši inspekcijski nadzor u privatnom posjedu Najde Đulić”

“Veterinarski inspektor je u prošloj godini na osnovu predstavke dostavljenoj Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove izvršio dva inspekcijska nadzora u sarajevskom naselju Faletići . U jednom slučaju inspektor je onemogućen u vršenju inspekcijskog nadzora, dok je drugi put, na osnovu sudskog naloga izvršen inspekcijski pregled u prisustvu urbanističko-građevinskog inspektora Općine Stari Grad, te pripadnika policijske uprave ove općine”, objašnjavaju iz Uprave.

Dalje se navodi da je inspektor potom konstatovao da Đulićeva posjeduje 15 pasa, koji pripadaju rasi argentinskih dogoa, za koje u momentu kontrole nije dala na uvid zdravstvenu dokumentaciju o izvršenoj registraciji i cijepljenju.

Radi toga joj je naloženo da u roku od sedam dana traženu dokumentaciju dostavi postupajućem inspektoru, što nije učinjeno, zbog čega je vlasnica prekršajno sankcionisana po Zaknu o veterinarstvu FBiH. Također, Đulićeva je kažnjena i prema Zakonu o inspekcijama FBiH jer se nije odazvala na poziv službenog lica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije