#VladaDvaNula: Ima li vlast sluha za potrebe i zahtjeve građana?

Radiosarajevo.ba
#VladaDvaNula: Ima li vlast sluha za potrebe i zahtjeve građana?

Fondacija za nove komunikacije Dokukino u partnerstvu s Asocijacijom vladinih komunikatora Jugoistočne Evrope SEECOM, te uz podršku Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, u petak 28. i subotu 29. marta u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine organizira konferenciju "Vlada 2.0", koja će okupiti predstavnike vlasti, civilnog sektora, građana i medija.

Konferencija će okupiti menadžere za odnose s javnošću regionalnih vlada, aktiviste/ice civilnog društva, građane/ke i medije koji će ovom prilikom razgovarati o vlasti koja ima sluha za potrebe svojih građana/ki i načinima na koje vlast može čuti i ispuniti njihove potrebe i zahtjeve. 

Osim dobrih i loših primjera iz prakse, poseban akcenat će se staviti na nedavne proteste širom Bosne i Hercegovine i samoorganiziranje građana/ki u plenume, te kako društvene mreže i nove tehnologije mogu doprinijeti boljoj komunikaciji između vlasti i javnosti. 

''Cilj projekta je da na jednom mjestu okupimo predstavnike vlasti, civilnog društva, građana i medija, te da kroz zajednički dijalog nađemo modalitete koji će pospješiti komunikaciju između navedenih skupina. Samo kroz njihovu sinergiju možemo doći do konstruktivnih kritika i prave participatorske demokratije'', istakla je Vildana Drljević, izvršna direktorica Fondacije Dokukino.

Među učesnicima i učesnicama koji će podijeliti svoja iskustva i potaknuti diskusiju su Marko Božac, član tima za online komunikacije Vlade Republike Hrvatske, Marija Novković, projekt menadžerica UNDP-a Crne Gore, Johnatan Francis, sekretar za razvoj i saradnju ambasade Kraljevine Švedske u BiH i Aliona Sloninov, voditeljica ureda za komunikacije Vlade Moldavije. Također u razgovorima će učestvovati i predstavnici međunarodnih, vladinih i nevladinih organizacija kao što su 'Zašto ne', Vijeće Evrope, CCI, Tranparency International, Oštra Nula i drugi.

''Konferenciju Vlada 2.0 ćemo iskoristiti i za predstavljanje kampanje 'Otvorene ideje za Balkan', u okviru koje ćemo podržati više od 20 inovativnih web i mobilnih projekata iz cijele regije koji doprinose smanjenju korupcije i uspostavljaju kvalitetne, stalne komunikacije vlasti s građanima'', dodala je Drljević, te pozvala sve zainteresirane da se prijave na vlada2.0@dokukino.org, a tokom Konferencije najinteresantniji detalji će se moći pratiti putem Twittera i hashtaga #VladaDvaNula.

Više informacija o konferenciji, možete pronaći na Facebooku, kao i na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije