Vlada KS utvrdila listu poslodavaca za prijem pripravnika

Radiosarajevo.ba
Vlada KS utvrdila listu poslodavaca za prijem pripravnika

Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je na današnjoj sjednici prijedloge zaključaka kojim se utvrđuje lista poslodavaca za učešće u programima sufinansiranja zapošljavanja pripravnika po Javnom pozivu od 15.03.2013.godine iz sredstava obezbjeđenih programima mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2012. i 2013. godini.

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo zaključit će ugovore  sa poslodavcima koji su ispunili uvjete za prijem pripravnika VSS, VŠS, SSS i KV stručne spreme, a usvojena lista odobrenih poslodavaca i pripravnika bit će objavljena na web stranici te ustanove.

Vlada je usvojila zaključak kojim se prihvata informacija o odobravanju registracije redova vožnje na dvanaest kantonalnih autobuskih linija prijevoznicima KJKP GRAS doo i Centrotrans - eurolines dd Sarajevo privremeno do okončanja postupka usklađivanja.

Radi se o linijama Sutjeska - Lješevo, Vijećnica - Dobrinja, Sutjeska - Vogošća, Sutjeska - Donja Vogošća, Ilidža - Drozgometva, Ilidža -Vukovići, Ilidža - Hrasnica, Ilidža - Sokolovići, Nedžarići - Dobrinja, Ilidža - Kobiljača, Ilidža - Ilijaš - Popovići i Sutjeska - Kamenica.

Usvojen je zaključak kojim se prihvata informacija o korištenju objekta 'Samački hotel' u Hrasnici. Zadužuje se Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice da provede  aktivnosti za pravno rješavanje statusa tog objekta da bi bio dat na korištenje navedenom ministarstvu.

Zbog iznimno teškog socijalnog statusa osoba koje trenutno koriste stambene jedinice u objektu 'Samački hotel' u Hrasnici data je saglasnost ministru za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS da sa postojećim korisnicima tog prostora zaključi ugovore o korištenju stambenog prostora periodično na šest mjeseci.

Ta odluka će biti na snazi do njihovog konačnog povrata u prijeratne stambene jedinice ili do rješavanja pitanja smještaja osoba u stanju socijalne potrebe ili do konačnog rješenja statusa navedenog objekta.

Na sjednici je usvojen Prijedlog uredbe o snabdijevanju prirodnim gasom Kantona Sarajevo kojom se uređuje djelatnost snabdijevanja kupaca prirodnim gasom putem gasnog sistema KS te utvrđuju uslovi za nabavku i distribuciju prirodnog gasa, način mjerenja, obračuna i plaćanja utrošenih količina prirodnog gasa, vršenje posebnih ovlaštenja distributera prirodnog gasa, projektovanje, građenje, rekonstrukcija, sanacija i održavanje distributivnog gasnog sistema, nadzor na projektovanju, građenju i održavanju unutrašnjih gasnih instalacija i nadzor na upravljanju gasnim sistemom u Kantonu Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Ministarstvu kulture i sporta da u ponedjeljak 1. jula potpiše sporazum sa Sindikatom srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture KS o Odluci o utvrđivanju osnovice, platnih razreda i koeficijenata za obračun plaća uposlenika u javnim ustanovama kulture Kantona Sarajevo, saopćila je Pres služba KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije