Vlada Izraela žali što su novinari bili prisiljeni da se razodjenu

Radiosarajevo.ba
Vlada Izraela žali što su novinari bili prisiljeni da se razodjenu


Ured za štampu izraelske vlade (GPO) izrazio je u petak "žaljenje" što su se novinari osjećali poniženima kada ih je sigurnosna služba premijera prilikom novinske konferencije u utorak u Jerusalemu prisilila da se razodjenu.

Novinarku Al Jazeere tjerali da skine grudnjak

"Želim izraziti žaljenje što su novinari napustili godišnji prijem GPO-a s osjećanjem da je sigurnost postupala s njima na neprimjeren način", rekao je direktor GPO-a Oren Helman.

Zaštitari premijera Benjamina Netanyahua namjeravali su da skoro do gola skinu i pregledaju desetke međunarodnih novinara sa sjedištem u Izraelu, koji su pozvani da u utorak učestvuju na godišnjoj novinskoj konferenciji premijera u jednom velikom hotelu u Svetom gradu.

Od jedne reporterke i producentice katarskog televizijskog kanala Al-Jazeera 33-godišnje Najwan Simri zatraženo je da skine grudnjak, što je ona odbila, a posljedica je bila zabrana ulaska u salu u kojoj se održavala konferencija.

Udruženje stranih novinara (FPA) u Izraelu uložilo je oštar protest vladinom uredu zaduženom za sigurnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije