Vlada BiH: Pola miliona KM za Kantonalnu bolnicu u Bihaću

Radiosarajevo.ba
Vlada BiH: Pola miliona KM za Kantonalnu bolnicu u Bihaću

Na žiro račun Kantonalne bolnice 'Dr. Irfan Ljubijankić' u Bihaću doznačeno je pola miliona maraka namijenjenih za obnovu zgrade, koja je pretrpjela ogromnu materijalnu štetu u požaru, koji je izbio 26. jula, saopćeno je danas iz press službe Vlade Unsko-sanskog kantona (USK).

Riječ je o sredstvima, kako se navodi, koje je osigurala Vlada Federacije BiH (FBiH), kako je i obećao federalni premijer Nermin Nikšić, koji je sa resornim federalnim ministrima, Bolnicu posjetio istog dana, po izbijanju požara.

''Vlada FBiH za sanaciju Kantonalne bolnice u Bihaću osigurala je 500.000 KM i reagirali smo na način da smo pozvali sva federalna ministarstva da se stave na raspolaganje i pomognu ovoj bolnici i USK-u'', kazao je Nikšić u razgovoru s direktorom Bolnice Hajrudinom Havićem i predstavnicima Vlade USK-a.

Do sad je za obnovu Bolnice prikupljeno oko dva miliona maraka. Svakodnevno se javljaju institucije i pojedinci u namjeri da pomognu. Tako su premijeru USK-a Hamdiji Lipovači predstavnici kompanije 'Dreger', koja je već sudjelovala u akcijama doniranja inkubatora za porodilišta u BiH, najavili da će za Kantonalnu bolnicu donirati inkubator i specijalni topli stol, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije