Vizuelno zagađanje Sarajeva - potpuno legalno!

Radiosarajevo.ba
Vizuelno zagađanje Sarajeva - potpuno legalno!


Nakon postavljanja dva bilborda uz Obalu Maka Dizdara u blizini Akademije likovnih umjetnosti, te reakcije građana Sarajeva kroz otvoreno pismo gradonačelniku prodekana Akademije likovnih umjetnosti Srđe Hrisafovića, kao i pismo arhitekte Riada Drine objavljeno na našem portalu jučer, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je nadležnu službu u Gradskoj upravi.

Iako smo se nadali da su bilbordi postavljeni greškom ili nezakonito, iz Gradske uprave su nam ipak pokazali kako i koliko vlast može raditi na štetu grada i građana.

Slijedi dopis koji smo dobili od pomoćnika gradonačelnika za komunalne proslove i prostorno uređenje Hamde Karića.

"Gradsko vijeće Grada Sarajeva je donijelo Odluku o korištenju, održavanju, čuvanju i uređenju korita i obala vodotoka na području grada Sarajeva ("Službene novine KS", broj 2/07) po kojoj Grad ima direktnu nadležnost i vlasništvo nad obalama i vodnom pojasu.

U skladu sa članom 6. navedenog propisa Grad Sarajevo je odobrio postavljanje 3 (tri) bilborda u ulici Maka Dizdara firmi Metromedia d.o.o. Sarajevo.

Jedan bilbord postavljen kod novog pješačkog mosta, odnosto Akademije likovnih umjetnosti će biti premješten na drugu lokaciju.

Pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove

Hamdo Karić

Bilbordi važniji od Vijećnice i Inat kuće

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije