Vijećnici OV Ilidža protiv spalionice na Stupu

Radiosarajevo.ba
Vijećnici OV Ilidža protiv spalionice na Stupu

Vijećnici Općinskog vijeća Ilidža na jučerašnjoj sjednici najviše su raspravljali o spalionici medicinskog i animalnog otpada na Stupu, protiv čijeg su rada bili i mještani ovog naselja tokom nedavno održane javne rasprave.

Vijeće je jednoglasno bilo protiv ovakve vrste uništavanja opasnih materija na toj lokaciji te je zahtijevano da mu Federalno ministarstvo prostornog uređenja dostavi svu dokumentaciju o spalionici, ali i da se postavi mjerna oprema za koncentraciju štetnih materija na tom području.

Također, Općinsko vijeće usvojilo je Prijedlog pravilnika o stipendiranju talentiranih studenata i učenika kojim je donesena izmjena prema kojoj će svi aplikanti koji budu ispunili uvjete konkursa imati pravo na stipendiju.

Usvojen je i Nacrt odluke o usvajanju i provođenju regulacionog plana Hrasnica, a javna rasprava zakazana je za 4. oktobar u MZ Hrasnica I, piše Avaz.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije