Vijeće učenika Gimnazije „Bihać“ doniralo novac Kantonalnoj bolnici

Radiosarajevo.ba
Vijeće učenika Gimnazije „Bihać“ doniralo novac Kantonalnoj bolnici
Promo / Donacija Gimnazije "Bihać"

Vijeće učenika Gimnazije „Bihać“ uputilo je donaciju Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću kako bi im pomogli u nabavci opreme i aparata potrebnih u borbi protiv koronavirusa.

Širom Bosne i Hercegovine svjedoci smo mnogih pozitivnih i humanih poteza mladih ljudi. Vijest o jednom takvom stiže iz Bihaća.

Vijeće učenika Gimnazije „Bihać“ dio novca za zabavu XIV Večeri gimnazijalaca u iznosu od 1000 KM odlučilo je donirati kao pomoć Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankid" u Bihaću. Shvaćajući ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi cjelokupno društvo gimnazijalci su novac odlučili dati onima koji redovno brinu o našem zdravlju, a kojima je trenutno svaka pomoć dobrodošla.

Za Kantonalnu bolnicu u Bihaću se već nekoliko dana prikuplja novac za nabavku aparata i opreme koja je potrebna u borbi protiv koronavirusa, a srednjoškolci su odlučili da njihov novac usmjere baš za tu namjenu, kako bi pomogli zdravstvenim radnicima bolnice u Bihaću ali, prije svega, građanima koji se liječe u Kantonalnoj bolnici.

Tim povodom Merisa Nesimović iz Vijeća učenika Gimnazije "Bihać" ističe:

„Mi svake godine organiziramo zabavu pod nazivom Veče gimnazijalaca, gdje prikupljeni novac doniramo u humanitarne svrhe. Ove godine održala se XIV Večer gimnazijalaca i učenici su prikupili novac od prodaje karata. Odlučili su da novac doniraju KB "Dr. Irfan Ljubijankić" jer se već nekoliko dana prikupljaju novčana sredstva za Kantonalnu bolnicu da bi se nabavila oprema i aparati koji su potrebni našim zdravstvenim radnicima i našoj bolnici u borbi protiv koronavirusa.

Vijeće učenika Gimnazije "Bihać" uvijek želi pomoći našim sugrađanima i lokalnoj zajednici onda kada im je to najpotrebnije. Smatramo da je naša dužnost da pomažemo jedni drugima u ovakvim situacijama i smatramo da možemo biti primjer svima kako i na koji način se grade lijepe, humanitarne i pozitivne priče. Iako je ovo samo jedan mali korak koji su napravili gimnazijalci, srednjoškolci iz Bihaća, nadamo se da de pomoći Kantonalnoj bolnici i da će naši građani imati bolje uslove za liječenje. Vjerujemo da će mnogi slijediti naš primjer i da ćemo u budućnosti realizirati i druge aktivnosti“.

Mreža savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini zajedno sa vijećima učenika nastavlja da provodi svoje aktivnosti u skladu sa preporukama Kriznih štabova i nadležnih ustanova u Federaciji BiH i RS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije