Vibor Handžić: Glasali smo kako smo i najavili

Radiosarajevo.ba
Vibor Handžić: Glasali smo kako smo i najavili

Gradonačelnik Sarajeva nije izabran danas, ni nakon skoro sedmosatnog vijećničkog zasjedanja, a nastavak konstituirajuće sjednice, koja je počela 12. marta, zakazan je za srijedu, 27. marta. 

Ovakav rasplet situacije mogao se i očekivati, s obzirom na to da je Naša stranka već ranije najavila da neće glasati za predložene kandidate Stjepana Kljujića (Socijaldemokratska unija) ili Igora Kamočajija (Socijaldemokratska partija).

"Nisam očekivao, u smislu da nisam znao kako će se izjasniti druga 23 vijećnika. Što se vijećnika Naše stranke tiče, ono što smo proteklih deset dana najavljivali, tako smo se danas i izjasnili", komentirao je Vibor Handžić (Naša stranka) rezultate glasanja za portal Radiosarajevo.ba.

On je istakao da Naša stranka, najvjerovatnije, neće predlagati novog kandidata.

Pitali smo Handžića i za mišljenje o tome što njihovom kandidatu Jakobu Finciju, koji je 'ispao' u prvom krugu glasanja 12. marta, nije pružena mogućnost da iznese svoj program, dok su to danas Stjepan Kljujić (SDU) i Igor Kamočaji (SDP) mogli, Handžić je rekao:

"U tom momentu, kada su bila tri kandidata, niti jedan kandidat nije iznosio program. To je nešto što je Kolegij zaključio naknadno, kad smo mi već povukli kandidaturu gospodina Fincija i smatram da tu nema ništa sporno."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije