Ljudina! / Veliko srce Bosanca: Mesar iz Brčkog organizirao roštilj za migrante u Tuzli

08. 12. 2019. u 12:13:00 A. Si.

Shares: 5372

Hiljade migranata, promrzlih, gladnih i žednih, proteklih sedmica luta Bosnom i Hercegovinom, u nadi da će ostvariti svoje želje za nekim drugim, boljim životom.

Nažalost, s decembrom je stigla i oštrija zima, hrane je sve manje, te kako migranti, kažu, ne znaju šta je teže. Pronaći hranu ili se ugrijati.

I dok mnogi okrenu glavu kad vide ove ljude na ulici, u plećima pojedinaca još uvijek kuca ono bosansko, ponosno i humano srce dobročinitelja. 

Mevludin Šehić (Medeni), mesar iz Brčkog jedan je od ovih potonjih.

U tišini je, bez velike pompe, spakovao kutije s ćevapima, somunima i zaputio se put Tuzle, gdje je migrante odlučio počastiti roštiljem. 

Na sreću, događaj je ovjekovječen snimkom na Facebooku na kojem se vidi kako ova ljudska veličina, gospodin Mevludin Šehić s velikim elanom i raspoloženjem hrani migrante svježim i vrućim ćevapima.

Kako nam je otkrio, kako je Facebook video išao "live" (uživo), već dok su hranili migrante, Mevludinu se javilo nekoliko osoba koji su se željeli uključiti u humani gest, kako iz Tuzle tako i iz inostranstva, pa se "Medenih roštilja" može ubrzo još očekivati.

Šta reći osim da poželimo Mevludinu još veći uspjeh u poslu i da njegova mesnica vječno nosi orden humanosti i poštenja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA