Veliko srce bh. građana: Uduženje Colibri prikuplja donacije za djecu Turske i Sirije

0
A. Č.
Veliko srce bh. građana: Uduženje Colibri prikuplja donacije za djecu Turske i Sirije
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Prikupljanje donacija u Udruženju 'Colibri'

Građani Bosne i Hercegovine u velikom broju odazvali su se akciji prikupljanja humanitarne pomoći za građane pogođene razornim zemljotresom u Turskoj i Siriji. Jednu takvu akciju organizovalo je i Udruženje 'Colibri'.

U saradnji sa 'Pomozi.ba', Udruženje 'Colibri' prikuplja pomoć u vidu odjeće, obuće, deka, higijenskih proizvoda, potrepština za bebe...

Udruženje Colibri od 7. februara pa do 12. februara u terminima od 09 do 15 sati svaki dan, uključujući subotu i nedjelju prikuplja pomoć za djecu Sirije i Turske. Molimo sve roditelje, naše sugrađane da donesu tople deke, vreće za spavanje, šalove, kape, rukavice, tople zimske vešove, toplu odjeću i obuću, sve ono što znamo da treba svakom djetetu" saopćili su iz Udruženja.

Budimo humani: Ako želite pomoći narodu Sirije i Turske, ovo su neki od načina

Budimo humani: Ako želite pomoći narodu Sirije i Turske, ovo su neki od načina

Mole se građani da sve stvari koje dostave budu oprane, očuvane, upotrebljive, uredne i namijenjene za djecu.

"Cijele porodice su noćas spavale na ulicama, u šatorima i školama, preživjeli su izgubili svoje domove i sve što su imali, jako je hladno, pomozimo im na nama dostupan način! Naše prijateljsko udruženje Pomozi.ba će prikupljenu pomoć odvesti u svom konvoju, hvala im na brzoj reakciji i svemu što čine u ovoj kriznoj situaciji", saopćili su iz Udruženja.

Donirane stvari možete dostaviti na adresu Ćemaluša br. 3 u gore navedenim terminima. Jako je važno samo da popišete broj onoga što donirate (npr. dvije deke, tri majice) kako bi se lakše moglo evidentirati i olakšati onima koji će prevoziti donacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije