Veliki uspjeh za bh. vinarstvo: Još jedna nagrada za vrhunski kvalitet vinarije Vukoje (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh za bh. vinarstvo: Još jedna nagrada za vrhunski kvalitet vinarije Vukoje (FOTO)
/ Sjedište Fondacije Italijanskih Somelijera u Rimu - Radovan Vukoje sa Flavia Rendina i Lino Ciccarelli

U sjedištu Fondacije somelijera Italije, vinariji Vukoje uručen je najznačajniji Rimski trofej za kvalitet vina autohtonih sorti Vranac i Žilavka.

Protekle sedmice Podrumi Vukoje su zabilježili niz uspješnih degustacija u Italiji. Na poziv Asocijacije somelijera Italije – ASI Toscana  i udruženja Chianti Classico, u Casa Chianti (Radda Di Chianti) - regije u kojoj se vino proizvodi već više od 2.000 godina, upriličena je degustacija vina Vinarije Vukoje. Veliki broj ljubitelja vina je bio iznenađen i zatečen vrhunskim  kvalitetom vina.

"Upravo ASI iz Toskane je preporučio da se autohtone sorte vina Vukoje degustiraju u Rimu u sjedištu Fondacije somelijera Italije u poznatom hotelu Cavallieri", rekao je Radovan Vukoje.

Na konvenciji je uručen najznačajniji trofej za kvalitet vina od autohtonih sorti Žilavke i Vranca Radovanu Vukoje – kreatoru vina Podruma Vukoje 1982. 

Nagrada je još značajnija kada se uzme u obzir činjenica da je uručena u mjestu gdje se nalaze neki od najvećih svjetskih proizvođača vina

Vinarija Vukoje je i ovom nagradom upotpunila svoju kolekciju trofeja za vrhunski kvalitet svojih vina i napravila veliki uspjeh za bh. vinarstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije