Vedro i hladno vrijeme u BiH

Radiosarajevo.ba
Vedro i hladno vrijeme u BiH

U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i u Krajini danas će biti pretežno vedro vrijeme.

U ostalim područjima Bosne prijepodne pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama sa maglom. U drugoj polovini dana sunčanije. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 0 i 6 stepeni, na jugu Hercegovine od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti  oblačno. U drugoj polovini dana se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 2 stepena.

Jutros je u Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i u Krajini pretežno vedro, u ostalim područjima je oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su sljedeće vrijednosti: Kupres -13 stepeni, Drvar -10, ihać, Sanski Most i Sokolac -9, Bjelašnica -8, Banja Luka, Bugojno i Ivan-sedlo -7, Doboj, Livno, Sarajevo i Srebrenica -6, Bijeljina, Tuzla i Zenica -5, Gradačac -3, Stolac i Zvornik -2, Čapljina -1, Goražde 0, Mostar i Trebinje 2 i Neum 4 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 8 hPa je veći od normalnog i raste, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije