Već dva dana traje akcija čišćenja kuće Senke Sarić

Radiosarajevo.ba
Već dva dana traje akcija čišćenja kuće Senke Sarić

U Pruščakovoj ulici u Sarajevu već dva dana traje akcija čišćenja kuće prikupljačice životinja Senke Šarić

Naš novinar je izašao na teren, ali mu radnici koji rade na čišćenju nisu dozvolili da slika unuturašnjost objekta, budući da to ne dozvoljava Šarićeva, koja nadgleda čišćenje. Kako navode očevici, iz haustora Šarićeve samo u jednom danu su izvežena dva kamiona smeća.


Problem Senke Šarić i gomile pasa smještenih u haustoru u Pruščakovoj ulici u centru Sarajeva poznat je već godinama. U fokus javnosti dospio je nakon što je aktivistica za prava životinja, Jelena Paunović (o kojoj smo pisali u više navrata), skrenula pažnju na njega, da bi zatim čitava stvar eskalirala.

Službenici azila u Prači i brojni građani i aktivisti za prava životinja proveli su čitav dan pokušavajući ući u objekat u Pruščakovoj ulici i uzeti pse. Naposljetku su građani provalili u objekat, Šarićeva je uhapšena, a tokom pretresa haustora pronađeno je šest pasa. Policajci koji su, sa službenicima azila, ušli u haustor Šarićeve navode kako nikada nisu vidjeli nešto tako te da se unutra nalazio debeli sloj izmeta.

Nakon toga, veterinarska inspekcija je trebala da pretrese i vikendicu Šarićeve u Hotonju, ali joj to policija nije dozvolila - zbog navodnog nedostatka dokumentacije. Pretres je odgođen dok se ne pribavi potrebna dokumentacija, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno po tom pitanju.Također, i za čišćenje objekta (koje je bilo najavljeno u dan-dva nakon svih dešavanja) bilo je potrebno da prođe gotovo mjesec i pol.

Više o slučaju Pruščakova i Senki Šarić:

Nema dozvole za pretres vikendice Senke Šarić

Senka Šarić: Mučiteljica ili zaštitarka

 Uhapšena Senka Šarić

Građani provalili u kuću Senke Šarić

Krivična prijava zbog ulaska u haustor Šarićeve

Senka Šarić mora da izmjesti pse do 17h

Kako prepoznati prikupljača životinja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije