Važnost obrazovanja u vremenu krize - SGSB

Radiosarajevo.ba
Važnost obrazovanja u vremenu krize - SGSB


Informirati članove domaće poslovne zajednice o važnosti kvalitetnog obrazovanju u vremenu krize jedan je od ciljeva Sarajevo Graduate School of Bussines (SGSB). S tim ciljem je jučer organizirano i druženje s poslovnim ljudima – Brunch with SGSB.

Ovo druženje poslužilo je kao izvrsna prilika prisutnima da se u relaksiranoj atmosferi bolje upoznaju, razmijene iskustva kao i kontakte, te postave temelje za buduću saradnju. Pored izvršne direktorice, Aleksandre Ristić na ovom druženju gostima se obratio i dekan Poslovne škole Texas A&M University iz Commercea, dr. Hal Langford.

„Obrazovanje je ključ za uspješnu budućnost svakog čovjeka, a potreba za njim je posebno naglašena u okolnostima kada se ekonomija oporavlja od krize“, kazao je Langford.

Podršku ovom događaju svojim dolaskom dali su i predstavnici Američke ambasade u Sarajevu, Thomas Mesa, direktor Ureda za odnose s javnošću i Adrienne Galanek, direktorica Ureda za ekonomske poslove kao i dr. Teoman Duman, prorektor za međunarodne odnose Internacionalnog Burch univerziteta.

„Brunch with SGSB“ jedna je u nizu aktivnosti koje SGSB sprovodi u okviru svoje upisne kampanje. Do 31. augusta 2012. god. svi zainteresovani kandidati imaju priliku aplicirati na Master of Business Administration (MBA) program koji zajednički organizuju Texas A&M University – Commerce, SAD i International Burch University (IBU), BiH putem Sarajevo Graduate School of Business (SGSB).

Ovaj program, koji je jedini AACSB – International akreditovani program u BiH, pruža vrhunsku edukaciju na svjetskom nivou koju osigurava tim visokokvalifikovanih profesora, a u proteklih sedam godina ovaj program je iznjedrio 118 magistara i svi kandidati su dobili dvije diplome: AACSB - internacionalno akreditovanu diplomu MBA (Master of Business Administration) i lokalno priznatu diplomu MBA ekvivalent

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije