Vandali uništili mlada stabla u naselju Otoka

Radiosarajevo.ba
Vandali uništili mlada stabla u naselju Otoka


Nepoznati počinioci su u Ulici Ilije Engela na Otoci oništili su drvored zasađen prije sedam godina, u kojem su pilom presjekli dva mlada stabla prunusa (sremze), saopćeno je iz KJKP Park.

Iz preduzeća Park apeluju na sve građane Kantona Sarajevo da čuvaju i štite zelene površine, drveće i cvijeće u cilju ljepšeg i ugodnijeg ambijenta življenja svih građana.

Uništavanjem stabla, čije krošnje su nedavno olistale, uništena je i cjelokupna slika drvoreda u kojemu su se ona nalazila.
 
Radnici Parka odmah su evidentirali štetu na stablima i o svemu obavijestili Eko redare, koji su također izašli na teren, sačinili zapisnik, te od stanara obližnjih zgrada pokušali saznati više informacija o tome jesu li uočili počinioce.


Posječeno stablo (Foto: Park)

Materijalna šteta na drvoredu u ovom momentu je, kako navode iz Parka, nadoknadiva, ali zabrinjava činjenica i dalje prisutnog destruktivnog odnosa pojedinaca prema zelenilu i drveću, posebno što je vrlo vidljiva namjera samog počinioca da stabla uništi, posiječe i kao takva ostavi na zelenoj površini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije