Vahid ef. Fazlović: Ramazan je najljepši vrt ljudskih vrlina

Anadolija
Vahid ef. Fazlović: Ramazan je najljepši vrt ljudskih vrlina
FOTO: AA / Vahid ef. Fazlović
Vahid efendija Fazlović, muftija tuzlanski, je tokom današnjeg čitanja čestitke povodom nastupajućeg ramazana vjernike pozvao da svoju vjeru učvrste i da u njoj pronađu zadovoljstvo i smiraj.

"Pripremali smo se da u ovom mjesecu doživimo puninu naše vjere i da je na djelu svakodnevno pokažemo, jer naša je vjera utemeljena na bogobojaznosti i dobročinstvu. Bogobojaznost (takvaluk) i dobročinstvo (birr) čine nas bližim Gospodaru svjetova i ljudima", naveo je muftija Fazlović. 

On je podsjetio da je Uzvišeni Allah dž.š. u svojoj Knjizi kazao da voli dobročinitelje i da neće dopustiti da im nagrada propadne.

"Ramazan je najljepši vrt ljudskih vrlina kojima ćemo istinski težiti u danima posta. Ibadet posta će nas najbolje potaknuti da više i iskrenije razmišljamo o drugim ljudima i njihovim potrebama. Braćo i sestre, otvorimo širom vrata naših domova ramazanu i prihvatimo ga s velikom vjerničkom radošću. Neka nas post i drugi ibadeti ojačaju u našoj istrajnosti da bdijemo nad vrijednostima naših porodica, džemata i naše domovine. Neka naši iftari budu izraz toplog i iskrenog odnosa s drugima i nemojmo zaboraviti siromašne, bolesne i sve one koji će se najviše obradovati lijepoj riječi i plemenitom djelu", poručio je muftija tuzlanski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije