Pogled s pozornice: Dino Merlin i "Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo"

Radiosarajevo.ba
Pogled s pozornice: Dino Merlin i "Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo"
Veselo i uz spektakularan vatromet hiljade građana i posjetilaca Sarajeva dočekali su Novu 2017. godinu na Trgu Bosne i Hercegovine, gdje su posljednje sekunde 2016. odbrojavali uz regionalnu muzičku zvijezdu Dinu Merlina.

Centralna manifestacija i doček na otvorenom okupio je, uprkos izuzetno niskim temperaturama, hiljade građana koji su se zabavljali i plesali uz najveće hitove sarajevskog pjevača, koji prvi put za Novu godinu nastupa u rodnom gradu, a atmosferu je zagrijao višeminutni vatromet koji je započeo tačno u ponoć sa zgrade hotela Holiday.

Merlin je novogodišnji koncert otvorio pjesmom "Hotel nacional", koju je hiljade ljudi gotovo jednoglasno zapjevalo. Zatim su uslijedili neki od njegovih najvećih hitova kao što su "Kad čovjek voli ženu", "Barbika", "Ja potpuno trijezan umirem", "Umri prije smrti" i druge. Nakon ponoći, Merlin je koncert nastavio s pjesmom "Jel Sarajevo gdje je nekad bilo", što je izazvalo oduševljenje među publikom.

Naš reporter u tom se trenutku nalazio iza pozornice, pogledajte kako je to izgledalo: 

 

Poslušajte i "Hotel Nacional"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije