Užasne i jezive prijetnje upućene Boži Vreći zbog njegove pjesme

Radiosarajevo.ba
Užasne i jezive prijetnje upućene Boži Vreći zbog njegove pjesme
Foto: Facebook / Božo Vrećo

Pjevač Božo Vrećo na Facebooku je pokazao kakve su mu poruke i komentare pisali zbog njegove pjesme pod nazivom Bismillah.

"Bismillah" je inače u islamu izraz posvećenosti, a u prijevodu bi taj izraz značio "u ime Boga". Sudeći po komentarima, nekima je zasmetalo što baš Božo pjeva tu pjesmu te su ga prozvali za navodno "ismijavanje vjere". 

Neki su mu čak i otvoreno prijetili i vrijeđali ga. Posljednju poruku koju je dobio Vrećo je podijelio javno na Facebooku.

Božo je pored komentara koje je objavio na Facebooku napisao i opširan odgovor koji prenosimo u cijelosti:

"Mili moji, djelim vam i ovo, moje jutro je započelo prijavom u policiji zbog PRIJETNJI SMRĆU koje su mi došle.Sve je evidentirano i proces tek slijedi.

Sve je to atak samo na mene, na moju intimu, na moju umjetnost, na moj odgoj, na moj intelekt,na moju slobodu, atak na čovjeka koji nikad nikom ružno nije pomislio i neće, čak ni u ovom trenu,

Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada vas neko kome ništa nažao niste učinili toliko vrijedja,
poziva na linč i priželjkuje vašu smrt,pritom ono što me sigurno najviše pogodilo jeste grozno vrijeđanje moje majke, pogledajte kakvim smo to monstrumima okruženi, pogledajte taj vokabular i primitivnost, zar može gore, podlije i gnusnije od ovog, u šta su se to ljudi pretvorili?!

Moja Mila sada puno brine za mene i najgore je što je u ovom trenutku ne mogu zagrliti i utješiti pa ću reći ovako javno, Majčice moja, ne plači, dobro sam! Bog me štiti i On je uvijek uz mene.

Hvala vam svima što ste ljubav koja mi sada više nego ikad treba, što me nikad niste napustili i što skupa sa mnom sve ovo prolazite. Teško breme je na mojim plećima al uvijek vjerujem da dobro pobjedjuje zlo i to mi daje snagu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije