Uz hitove Željka Joksimovića Sarajevo će ispratiti staru godinu

Radiosarajevo.ba
Uz hitove Željka Joksimovića Sarajevo će ispratiti staru godinu

Jedan od najpriznatijih umjetnika u regionu, poznati kantautor Željko Joksimović, ove godine je centralna ličnost velikog novogodišnjeg dočeka u organizaciji Grada Sarajeva.

Popularni pjevač će uz svoje hitove uvesti građane, goste i turiste u Novu 2020. godinu na Trgu Bosne i Hercegovine u centru Sarajeva. Proslava će započeti nastupom mlade bh. pjevačice Ilme Karahmet koja će napraviti uvod u koncert regionalne muzičke zvijezde.

Željko Joksimović je ranije istakao da će u njegovoj pratnji biti veliki tim ljudi koji vode računa o svakom detalju kako bi u konačnici sve bilo na svjetskom nivou. 

Željko Joksimović uvest će građane Sarajeva i turiste u Novu 2020. godinu

Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu već  je prerastao u tradiciju koja je mnogim Sarajlijama i gostima grada najljepši vid ispraćaja stare godine.

Tako će biti i ovaj put, večeras. Za ovu priliku, Sarajevska filharmonija je pozvala specijalne goste: solista na usnoj harmonici  Antonio Serrano stiže nam iz Španije, a poznati dirigent Alan Bjelinski dolazi iz Hrvatske. 

Alan Bjelinski, dirigent uz kojeg će Sarajlije ispratiti 2019. godinu

Maestra Bjelinskog nikada ranije nismo imali priliku slušati sa ovim orkestrom,  no njegovo ime mnogima je poznato sa koncertnih turneja uz Olivera Dragojevića, na kojima su evergreeni ovog velikog kantautora pretočeni u nezaboravno simfonijsko ruho.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije