Usporen promet u ulici Kulina Bana, kraj Stupske petlje, u Zagrebačkoj...

Radiosarajevo.ba
Usporen promet u ulici Kulina Bana, kraj Stupske petlje, u Zagrebačkoj...

Na većini putnih pravaca u Bosni i Heregovin saobraća se bez dužih zastoja.  Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz. 

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjeća da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Zenica-Žepče, Bugojno-Kupres i Jajce-Banja Luka. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Kanton Sarajevo

Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa). 

Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Brodac, Obala Kulina bana, Telali, Reljevska, Hasana Kikića i Ante Fijamenga, saopćeno je iz BIHAMK-a.

RADOVI: 

M-4 

Tuzla-Kalesija, u mjestu Tojšići u toku su sanacioni radovi, u funkciji je jedna traka, naizmjenično propuštanje vozila. Također, u mjestu Rainci, zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom). 

M-14.1 

Bosanski Brod-Odžak (u mjestu Liješće) zbog deminerskih radova moguće su povremene kraće obustave saobraćaja od 08 do 16 sati. 

M-16 

Bugojno-Kupres - u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, obavezno poštivanje postavljene signalizacije. 

M-16.4 

Prolaz kroz Bugojno, zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, uz moguće obustave do 15 minuta. 

M-17 

Ulaz u Maglaj, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta na rijeci Liješnica obustavljen je saobraćaj na ulazu u grad Maglaj sa južne ulazne petlje na M-17. Do završetka radova, saobraćaj sa M-17 prema Maglaju odvija sa sjeverne ulazne raskrsnice u naselju Misurići. 

Zenica-Žepče (u mjestu Želeće) zbog sanacije mosta saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju. 

M-18 

Trnovo-zbog sanacije škarpi, saobraćaj se od 07 do 17 sati odvija naizmjenično-jednom trakom. 

Semizovac-Olovo- u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m). 

Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije