Uslovi za vožnju povoljni

Radiosarajevo.ba
Uslovi za vožnju povoljni

Saobraćaj se ovoga jutra odvija uz povoljne vremenske uslove za vožnju. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje  postavljene signalizacije. Vozače savjetujemo da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor- Tomislavgrad u blizini Varvare. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (u dužini od 2,5 km). Također, na autoputu A-1, ali na dionici Visoko-Kakanj zbog demontaže čeonog naplatnog mjesta Kakanj, saobraćaj se odvija dvosmjerno (na dužini od oko 2,5 km).

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac, saobraćaj se za sve kategorije vozila povremeno tokom dana odvija jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem  vozila. 

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se 30 minuta dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije