Uslovi za vožnju povoljni

Radiosarajevo.ba
Uslovi za vožnju povoljni

Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakterišu ovoga jutra  saobraćajnu situaciju u BiH.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (u dužini od 3 km).

Podsjećamo, zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac.  Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica  A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja

U toku je BIHAMK-ova saobraćajno-preventivna akcija kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila pod nazivom «Putujte sigurno». Tokom akcije mehaničari BIHAMK-a vrši kontrolu i pripremu motornih vozila za sezonu godišnjih odmora, kao i otklanjanje manjih kvarova uočenih tokom vršenja kontrole. Akcija  se realizuje u saradnji sa lokalnom policijom  i traje do  27. 07. u vremenu od 09 do 17 sati. Danas će se ekipa mehaničara nalaziti u Živinicama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije