Uslovi za vožnju povoljni

Radiosarajevo.ba
Uslovi za vožnju povoljni

Relativno povoljni uslovi za vožnju i umjeren promet vozila karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu naše zemlje.                           

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (u dužini od 3 km).

Podsjećamo, zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac.  Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica  A1 Zenica-Sarajevo.

Vozačima i ovoga jutra savjetujemo da voze opreznije i da drže odstojanje između vozila. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama gdje se  izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje  postavljene signalizacije. 

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije