Uslovi za vožnju povoljni, kraća zadržavanja na granici

Radiosarajevo.ba
Uslovi za vožnju povoljni, kraća zadržavanja na granici

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres i Lašva-Zenica.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 7 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A-1 Zenica-Sarajevo.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-6 Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda u dužini od 1,5 km), zbog čega će se saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima saobraćaj protiče uz kraća zadržavanja, javlja BIHAMK.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije