Uskoro uređenje parkovskih površina

Radiosarajevo.ba
Uskoro uređenje parkovskih površina


Nedžad Koldžo
, načelnik Općine Novo Sarajevo i v.d. direktor KJKP Park Muharem Fišo, danas su u zgradi Općine Novo Sarajevo potpisali Sporazum o realizaciji projekta uređenja parkovskih površina na području općine Novo Sarajevo.

Realizacija navedenog projekta podrazumijeva sadnju mladih sadnica-hortikulturnih vrsta drveća i grmlja, sadnju ruža i sezonskog cvijeća,sanaciju dječijih igrališta (popravka mobilijara, ugradnja novih klupa i zamjena uništenih štafli na klupama), izgradnju igrališta i postavljanje novog mobilijara, postavljanje željeznih stubića, čišćenje zapuštenih površina od nepoželjne vegetacije, rekonstrukciju zelenih površina, sadnju žive ograde, nabavku aranžiranih betonskih žardinjera, nabavku PVC kesa radi postavljanja u korpe za sitni otpad, sječu stabala i potkresivanje grana stabala koja nisu na javnim površinama, kao i sadnju lukovica cvijeća.

"Ove godine, bez obzira na umanjen Budžet, uspjeli smo izdvojiti do sada najviše sredstava za uređenje Općine, a važno je istaći da je ovo samo jedan od niza projekata koje općina namjerava realizirati za unapređenje javnih i zelenih površina na području općine", istakao je Općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Prisutnima se obratio i v.d. direktor KJKP Park, Muharem Fišo zahvalivši se Općini Novo Sarajevo na dugogodišnjoj uspješnoj saradnji i na tome što bez obzira na sve poteškoće, ima sluha za ulaganje u očuvanje prirodnog životnog okruženja, što se u ovoj općini itekako i primijeti.

Općina Novo Sarajevo je za ove namjene u Budžetu za 2013. godinu izdvojila sredstva u vrijednosti od 145. 000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije