Uskoro turneja Dine Merlina

Radiosarajevo.ba
Uskoro turneja Dine Merlina

Bosanskohercegovački kantautor Edin Dervišhalidović poznatiji kao Dino Merlin promotivnu turneju povodom objavljivanja 11. albuma ''Hotel Nacional'' počet će sljedeće sedmice u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a tokom jeseni planirani su koncerti u Sjedinjenim Državama, Kanadi, skandinavskim i drugim zemljama Evrope, javlja Fena.

"Svakodnevno dobijamo brojne upite od moje publike koja sa velikim nestrpljenjem očekuje uživo čuti nove, ali i stare pjesme", kazao je Merlin te dodao da se unaprijed raduje novom susretu s publikom. 

U okviru prošle turneje, tokom četiri godine, navodi Merlin, odsvirano je na stotine koncerata, a do kraja 2014. godine očekuje više od 20 nastupa, što je ustvari priprema za velike koncerte koji će uslijediti u 2015. godini. 

Izdavač Merlinovog novog albuma Magaza objavila je podatak da je prvi tiraž od 40.000 primjeraka albuma ''Hotel Nacional'' već gotovo prodat te da će uskoro biti štampan i novi tiraž albuma, koji je zahvaljujući prodaji putem interneta već u prvoj sedmici prodaje zauzeo osmo mjesto na Billboardovoj top listi najprodavanijih world music albuma, saopćila je Agencija Gramofon. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije