Uskoro tender za izvođača radova na rekonstrukciji Kumrovca

Radiosarajevo.ba
Uskoro tender za izvođača radova na rekonstrukciji Kumrovca

Za izbor izvođača radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Kumrovec bit će proveden međunarodni tender i sastojat će se od pretkvalifikacije i kvalifikacije.

Ovo je kazao Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad. On je istaknuo da je Komisija za javne nabavke i provođenje tendera za izbor najpovoljnijeg izvođača održala prvi sastanak, te naveo da bi u naredna dva mjeseca trebao biti izabran izvođač radova ako se sve bude odvijalo predviđenom dinamikom.

"Najvjerovatnije je da će opredjeljenje komisije biti da se tender provede po skraćenoj proceduri, tako da bi za dva mjeseca imali izabranog izvođača i potpisan ugovor. Važno nam je da rekonstrukcija ovog doma zdravlja krene u ovoj godini kako bismo naredne planirali nova sredstva za radove. Ono što bi eventualno moglo omesti ove planove, jesu žalbe nakon izbora izvođača. Vjerujem da će komisija svoj posao uraditi na kvalitetan način kako ne bi došlo do ovakvih stvari i odugovlačenja", rekao je Efendić, piše Oslobodjenje.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije