Uručene stipendije za najbolje studenete

Radiosarajevo.ba
Uručene stipendije za najbolje studenete


Najuspješnijim studentima u 2011./2012. godini u Kantonu Sarajevo danas je kantonalni ministar za obrazovanje, nauku i mlade Damir Marjanović dodijelio 134 stipendije u iznosu od 325.200 KM.

Među 134 studenta tri najbolja studenta s prosjekom ocjena 10 su Alija Bevrnja, Mirza Selimović i Ilma Ibrišević.

U sali Općine Centar, gdje se održavaju redovne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo ministar je studentima poručio da su oni do sada najpametniji i najljepši saziv Kantonalne skupštine.

"Stipendije su jedan od načina da se motiviraju studenti. Ovo je jedan od modela koje sam zatekao kada sam preuzeo funkciju ministra, a koji je u proteklom periodu davao određene rezultate. Sada planiramo da taj model preispitamo i da ga u budućnosti moderniziramo", rekao je Marjanović.

Mišljenja je da Kantonalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade mora pronaći novi model, koji će od tih studenata najboljima ponuditi možda još više, ali koji će u budućnosti  sistemski tražiti nešto od tih studenata.

Tako će se u ovoj godini, kaže, nastojati napraviti novi model koji nikako neće ići na štetu studenata, nego koji će baš unutar te populacije gurati naprijed da rade svoj posao kako treba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije