Uređuje se 'Park djece Srebrenice' na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Uređuje se 'Park djece Srebrenice' na Bjelašnici

Izletnici, ljubitelji prirode, a posebno djeca i mladi koji narednih dana slobodno vrijeme odluče provesti na bh. olimpijskoj planini Bjelašnici, ugodne trenutke i odmor u prirodi svakako mogu provesti i na obnovljenom i uređenom 'Parku djece Srebrenice', izgrađenom 2005. godine.

"Ovih dana preduzeće 'Park', na osmu godišnjicu njegove izgradnje vrši rekonstrukciju i uređenje zelenila i parkovskog mobilijara", kazala je Agenciji Fena stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Hamza. 

"Radnici ovog preduzeća sade novo sezonsko cvijeće i uređuju travnjak na zelenoj površini i dječijem igralištu. Osim toga svi rekviziti za igru i zabavu, odnosno ljuljaške, klackalice i tobogan bit će zamijenjeni ili obnovljeni", kazala je Hamza. 

Ona je istakla kako je već izvršena sadnja više od 1.000 komada sezonskog cvijeća u cvjetne gredice, te okopavanje i uređenje postojećeg cvijeća i ukrasnog rastinja, a izvršit će i farbanje, obnovu i zamjenu parkovskog mobilijara i svih sadržaja na i uz igralište. 

Dječije igralište i parkovska površina uz igralište na Bjelašnici, izgrađeni su na inicijativu Kantona Sarajevo i Općine Trnovo još 2005. godine i imaju simboličnu posvetu stradaloj djeci i mladima Srebrenice u julu 1995. godine i nose naziv 'Park djece Srebrenice'.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije