Upoznajte mladu Maidu Hasanović koja farba perike ženama oboljelim od raka

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte mladu Maidu Hasanović koja farba perike ženama oboljelim od raka
FOTO: Fena / Pozitivne priče

Dvadesetsedmogodišnja Maida Hasanović iz Kalesije primjer je kako pokrenuti vlastiti biznis kojim možete pomoći drugima. Upravo ova mlada djevojka se vratila iz Švicarske u Kalesiju i pokrenula vlastiti biznis.

Ona je prije godinu dana otvorila frizersko-kozmetički salon, koji je poseban iz humanog razloga.

Pridružujući se Udruženju žena oboljelih od karcinoma Nijemi krik, došla je na ideju da bi farbajući perike i prilagođavajući ih željama oboljelih, mogla barem malo uljepšati njihovu borbu za život.

“Za sada pomažem shodno svojim mogućnostima. Ta sreća na njihovim licima je neopisiva. Sam čin da možeš nekome u njegovom sivilu dodati barem malo svjetlosti je za mene neprocjenjiva stvar. Mnogo je žena koje ne žele da se sazna za njihovu bolest, pa im onda perike dobro dođu”, kazala je Hasanović.

Maida je došla iz Švicarske u Kalesiju kako bi bila tu zbog svoje porodice.

“Ovdje se ne osjećam kao stranac u tuđini”, kazala je ova mlada poduzetnica za Fenu.

U životu je kaže zadovoljna sitnicama, sretna je ako može pomoći drugima i smatra svoju odluku najispravnijim potezom.

Mnogo je mladih koji svojim primjerom pokazuju kako biti dobri i uspješni ljudi. Jedan od njih je i vlasuljar Fuad Halilović koji besplatno izrađuje perike od prirodne kose za djecu oboljelu od raka.

Halilović je, još kao dijete, bolovao od raka. Sad, uz zalaganje članova Udruženja, ručno izrađuje perike od prirodne kose za djecu oboljelu od raka. Čini to besplatno, uz nesebičnu pomoć donatora kose kojih je dosad bilo oko 4.000.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije