Uoči dženaze u Potočarima: "Sestra oplakuje sestru. Sin je tješi"

1
Radiosarajevo.ba
Uoči dženaze u Potočarima: "Sestra oplakuje sestru. Sin je tješi"
Foto: AA / Begija Muratović u Potočarima

Sestra oplakuje sestru. Sin je tješi. Njena sestra je jedina žena koja će sutra biti ukopana. Zilha Delić imala je 24 godine kada je ubijena.

Napisale su danas ovo kolege s Nove BH koje su u Potočarima, gdje je, večeras, doneseno 19 tabuta koji će u Dolinu bijelih nišana na posljednji počinak krenuti sutra.

Među njima je i Zilha Delić, koju danas oplakuje sestra Begija Muratović.

Begija je još jučer došla u kompleks bivše Fabrike akumulatora u Potočarima kako bi dočekala posmrtne ostatke sestre. Ovo je njihov susret u Potočarima:

Begija Muratović u Potočarima - undefined

Foto: AA: Begija Muratović u Potočarima

"Imala je 24 godine. Sa čovjekom je otišla preko šume. Posljednji put smo se vidjele u Potočarima. Ona nije htjela s nama u Potočare", kazala je Begija za AA jučer kroz suze.

Nije mogla mnogo pričati.

Porodica je Zilhu (Edhema) Delić, koja je rođena 1971. godine, identificirala u junu prošle godine.

Ona je 1995. godine nestala u Kamenici kod Bratunca, a njeni nekompletni posmrtni ostaci pronađeni su 2019. godine na površini terena na lokalitetu Kameničko brdo.

Tuga i jecaji u Potočarima - undefined

Foto: Nova BH: Tuga i jecaji u Potočarima

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari 11. jula ove godine bit će ukopani posmrtni ostaci 19 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana u Memorijalnom centru Potočari je Azmir Osmanović koji je imao svega 16 godina kada je likvidiran. Konačan smiraj ove godine će pronaći još jedan maloljetnik Fikret Kiverić koji je imao 17 godina u momentu smrti.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari bit će ukopani ove godine i otac i sin Hajro i Jusuf Aljić.

Najstarija žrtva koja će ovog 11. jula naći konačni smiraj u Memorijalnom centru Potočari jeste Husein Kurbašić, koji je imao 63 godine u času smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije