UO Opće bolnice odlučuje o novom direktoru

Radiosarajevo.ba
UO Opće bolnice odlučuje o novom direktoru


U Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu danas kasno poslijepodne bit će održana sjednica Upravnog odbora na kojoj bi trebalo da bude imenovan direktor te medicinske ustanove, javlja Fena.

Ranije ove sedmice, Upravni odbor Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš na preporuku Komisije za izbor direktora te ustanove proslijedio je Ministarstvu zdravstva KS-a odnosno ministru prijedlog s imenom jednog od kandidata koji je trebalo da potvrdi ili eventualno odbije njegovo imenovanje.

U skladu s procedurom, na današnjoj sjednici trebalo bi da bude saopćena odluka Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u vezi s imenovanjem direktora.

Za mjesto direktora bila su četiri kandidata i to predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva u FBiH Abud Sarić, direktorica Discipline za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a Sebija Izetbegović, dosadašnji direktor Opće bolnice Bakir Nakaš i specijalist internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici Dragan Stevanović.

U ranijoj preporuci Komisije za izbor direktora Opće bolnice, kandidatkinja koja ima najveće izglede da bude imenovana je Sebija Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije