UNSA: Promovirano sedam profesora emeritusa

Radiosarajevo.ba
UNSA: Promovirano sedam profesora emeritusa

Univerzitet u Sarajevu svečano je promovirao sedam profesora emeritusa. Ta čast ukazuje se posebno zaslužnim penzioniranim redovnim profesorima za njihov duži doprinos unapređenju i razvoju univerzitetske nastave, naučno-istraživačkog rada i stjecanje internacionalne reputacije.

Promovirani su: mr. sc. Sead Musić, penzionirani redovni profesor Akademije likovnih umjetnosti, dr. sc. Asad Nuhanović s Fakulteta političkih nauka, dr. sc. Mirsad Abazović s Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, dr. sc. Muhamed Zlatar, penzionirani redovni profesor Građevinskog fakulteta, dr. sc. Mato Zovkić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta, dr. sc. Hamid Bogučanin s Poljoprivredno-prehrambenog i dr. sc. Azijada Šuljak-Lončarević sa Stomatološkog fakulteta s klinikama.

Tokom svečanosti u Rektoratu, promoviran je i počasni doktor Sarajevskog univerziteta Kurt Kalcher, profesor na Karl-Franzens univerzitetu u Grazu. To mu je priznanje za izuzetan doprinos u naučnom napredovanju akademskog osoblja Univerziteta Sarajevo i jačanju njihove naučne referentnosti i kompetentnosti na međunarodnom nivou.

Inicijativu da počasni doktorat bude dodijeljen Kurtu Kalcheru pokrenuo je Prirodno-matematički fakultet a podržali su je Šumarski fakultet i Poljoprivredno-prehrambeni.

Odluku o dodjeli počasnog doktorata donio je Senat Univerziteta 25. februara ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije