Unija sindikata policije FBiH o stanju u Savezu samostalnih sindikata BiH

Radiosarajevo.ba
Unija sindikata policije FBiH o stanju u Savezu samostalnih sindikata BiH
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Mirza Hadžiabdić

Upravni i Nadzorni odbor te Statutarna komisija Unije samostalnih sindikata policije Federacije BiH konstituisani su u srijedu, nakon što je u decembru izabrano njeno novo rukovodstvo.

Kako je danas saopćeno iz Unije samostalnih sindikata policije, održana je i prva radna sjednica Upravnog odbora na kojoj je, između ostalog, razmatrano stanje u Savezu samostalnih sindikata BiH nastalo, kako smatraju u Uniji, „održavanjem nelegalnog vanrednog Kongresa Saveza. 

„Data je puna podrška aktivnostima koje provode predstavnici Unije sa još 15 granskih sindikata, a koje su poduzete s ciljem održavanja novog kongresa Saveza i vraćanja njegovog rada u zakonske i statutarne okvire, kao i ulogu zbog koje i postoji“, navedeno je u saopćenju.

Istaknuto je i da je donesena odluka kojom je Sindikat policije Bosansko-podrinjskog Kantona primljen u članstvo Unije koja sada okuplja sedam članica.

„Izražavam posebno zadovoljstvo zbog činjenice da su prepoznate aktivnosti Unije i njenih predstavnika koje su provodili u proteklom periodu, te da su iste, pored ostalog, rezultirale i zahtjevom za članstvo naših kolega iz Sindikata policije BPK-a Goražde, čime je data dodatna snaga sindikalnom jedinstvu i djelovanju, kao što je i iskazana potreba za određenim sindikalnim aktivnostima u bliskoj budućnosti“, kazao je Mirza Hadžiabdić, predsjednik Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije