Umjesto za 200 - azil za 600 pasa

Radiosarajevo.ba
Umjesto za 200 - azil za 600 pasa

Nakon sastanka predstavnika Grada Sarajeva, Ministarstva privrede KS-a, kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, MUP-a KS-a i općina Stari Grad, Centar, Novi Grad i Ilidža (na kojem su usvojeni zaključci da pet općina, Grad i Kanton trebaju planirati sredstva za izgradnju azila za pse, a da Grad bude nosilac aktivnosti), stigla je iznenađujuća izjava direktora Terapijske zajednice Kampus, Haseta Tirića, kako uposlenici Kampusa nisu zainteresovani da se azil izgradi u sklopu njihovog zemljišta.

Tirić za Oslobođenje kaže kako je time želio izazvati nadležne da, nakon 18 mjeseci priče, konačno nešto poduzmu.

"Rekao sam da ćemo napraviti naš azil, a ne gradski i nakon toga su uslijedile reakcije. Razgovarali smo ja, pomoćnik gradonačelnika Hamdo Karić i direktor firme Arhitekt Dragan Bijedić. Ova firma je uradila projekat azila na četiri hiljade kvadrata za smještaj oko 200 životinja. Kako do Kampusa ima još općinske zemlje, dogovorena je izmjena projekta, kako bi se osigurali kapaciteti za 600 lutalica", kaže Tirić.

Kako Tirić navodi, u narednih sedam dana, potrebno je vidjeti koliko se općinske zemlje naslanja na krug Kampusa. Dodao je da je Kampus spreman ući u projekat, samo ako su i nadležni spremni na konkretne poteze te da već imaju ljude koji bi radili u azilu i da se nada se da će nakon narednog sastanka nadležnih (krajem januara) imati završen projekat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije