Umjesto bajramske čestitke, novac Narodnoj kuhinji!

Radiosarajevo.ba
Umjesto bajramske čestitke, novac Narodnoj kuhinji!

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo ove će godine novac koji bi potrošili na slanje bajramskih čestitki uplatiti kao pomoć Narodnoj kuhinji Stari Grad.

Kako je institucija, na čijem je čelu ministar (u ostavci) prof. dr Damir Marjanović, saopćila na svojoj web stranici, radi se o iznosu od 300 KM koje će biti usmjerene za jednokratnu pomoć radu Narodne kuhinje Stari Grad.

"Predstojeći Ramazanski bajram se tradicionalno obilježava u Kantonu Sarajevo, a administrativna strana tog kao i svakog drugog blagdana odnosi se, između ostaloga, na slanje i primanje oficijalnih čestitki. Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo ovaj put uvodi male promjene u ovome pravcu“, kazao je ministar Marjanović i dodao:

„Sigurni smo da nam partneri Ministarstva kojima smo do sada čestitali Bajram na ovaj način neće zamjeriti na ovome potezu, te da će uposlenici i korisnici Narodne Kuhinje Stari Grad iskoristiti ova sredstva u plemenite svrhe, kao i svaki put do sada. Na kraju, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti želimo sretne Bajramske blagdane."

U resornom ministarstvu se naglašava kako će se sredstva isplatiti iz Budžeta Kantona Sarajevo u formi jednokratne pomoći koja će se Narodnoj kuhinji Stari Grad isplatiti putem transakcijskog bankovnog računa, te da je nalog za uplatu već dostavljen Ministarstvu finansija Kanona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije