Ukradeni kablovi, ne rade telefonske linije na Dobrinji

Radiosarajevo.ba
Ukradeni kablovi, ne rade telefonske linije na Dobrinji

U noći sa srijede na četvrtak, 19-20. juna 2013.godine, u sarajevskom naselju Dobrinja ispred V Gimnazije na mostu preko rijeke Dobrinja nepoznati počinioci su izvršili krađu kabla velikog kapaciteta (600x4) na fiksnoj pristupnoj mreži BH Telecoma.

Zbog ove krađe došlo je do prekida u korištenju telekomunikacionih usluga BH Line mreže u sljedećim ulicama: Omladinskih radnih brigada, Branilaca Dobrinje, Braće Mulića, Aleja B.Bujića, Lukavička cesta, Rose Hadživuković, Dobrinjske bolnice (Oktobarske revolucije), Ernesta Telmana, Titogradska, USAOJ-a i Dobrinjske.

Odmah po uočenim problemima stručne ekipe BH Telecoma izašle su na teren i počele raditi na otklanjanju štete. O nastalom incidentu odmah je obaviješten i MUP KS-a, koji je izvršio uviđaj.

Ekipe BH Telecoma još rade na otklanjanju nastalog kvara, te se danas u toku dana očekuje normalizacija telekomunikacionog saobraćaja u navedenim ulicama. BH Telecom se u saopćenju izvinio korisnicima kojima su zbog navedenog incidenta prouzokovani problemi u korištenju telekomunikacionih usluga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije