Uklonjeni bespravno izgrađeni objekti

Radiosarajevo.ba
Uklonjeni bespravno izgrađeni objekti

Krajem januara okončano je uklanjanje četiri bespravno izgrađena objekta na području općine Centar.

Tako je, po nalogu urbanističko-građevinske inspektorice, izvršeno prinudno uklanjanje nelegalno izgrađenog betonskog zida u Alipašinoj ulici kod broja 199.

U tri slučaja investitori su, na osnovu naloga inspekcije, sami uklonili bespravne građevine u ulicama Nahorevska i Branilaca Sarajeva. U Nahorevskoj 3 vlasnik je uklonio bespravno postavljenu metalnu konstrukciju za nadstrešnicu koja je postavljena za potrebe lokalne auto praonice.

U istoj ulici na broju 5, investitor je uklonio tri metalna stuba sa sajlom, koji su sprečavali prolaz, dok je u Ulici Branilaca Sarajeva 23 vlasnik poslovnog prostora morao zatvoriti bespravno postavljen ventilacioni otvor.

Služba za inspekcijske poslove Općine Centar ponovo podsjeća sugrađane da ne započinju gradnju bez odobrenja i ako imaju takav objekt da ga sami uklone, jer će se u protivnom objekti ili njihovi dijelovi biti uklonjeni o trošku investitora, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije