Uklonjen sporni natpis u Pionirskoj dolini

Radiosarajevo.ba
Uklonjen sporni natpis u Pionirskoj dolini

Natpis na Pionirskoj dolini (Foto: Oslobođenje)

Natpis o zabrani korištenja autodroma u Pionirskoj dolini, o zabrani korištenja autodroma, zgorzio je bh. javnost.

Naime na obavještenu, između ostalog, piše da je zabranjeno korištenje autodroma djeci djeci s fizičkim oštećenjima. Ovakva konstrukcija zasigurno vrijeđa mališane sa posebnim potrebama i njihove roditelje.

"Prilikom prevoda pravila korištenja samog rekvizita s engleskog jezika, a koji smo dobili od proizvođača, jednostavno se potkrala greška i došlo je do doslovnog prevoda samih termina. Nikako nije bila namjera uvrijediti djecu sa posebnim potrebama i umanjenim sposobnostima i njihove roditelje. Naša namjera je jednostavno bila spriječiti da dođe do povreda naših najmlađih posjetilaca. Dat je nalog da se greška ispravi, a mi se ovom prilikom najiskrenije izvinjavamo", rekla je Aldijana Hamza, stručna saradnica za informisanje u KJKP Park.


Autodrom (ilustracija)

Haris Čaušević, izvršni direktor NVO altruista Svjetlo, komentarišući ovaj natpis, istakao je sigurnost djece najbitnija, te dodao da ova organizacija ima dugogodišnju saradnju sa Pionirskom dolinom, te da je njihovim članovima osiguran besplatan boravak i korištenje rekvizita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije