Ugodna i jeftina prenoćišta u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Ugodna i jeftina prenoćišta u Sarajevu

Turistička sezona je na samom pragu, a Sarajevo iz godine u godinu postaje sve atraktivnije za turiste. Osim skupih hotela, u gradu se nalazi i velik broj jeftinijih prenoćišta, motela, hostela i pansiona.

English version
La versione italiana

U proteklih nekoliko godina, Sarajevo je proglašeno jednim od 10 najboljih destinacija za posjetiti, po preporuci turističkog vodiča – Lonely Planet, dok je BiH dospjela na listu top 10 halal destinacija, a proglašena je i najboljom evropskom destinacijom za Turu Života 2012.

Čini se da je, pored jeftine, dobre hrane i čuvenog noćnog života, draž Sarajeva upravo u njegovoj neposrednosti, nenametljivosti i činjenici da se sve važno dešava u krugu od 2-3 kilometra.      

Za vas smo izabrali prenoćišta koja se nalaze na najatraktivnijim lokacijama, na pješačkoj razdaljini od objekata u historijskoj jezgri.

Hostel New Age
Adresa: Muse Ćazima Ćatića 18
Telefon:  +387 33 446 100


Budući da se nalazi u središtu starog grada, a i blizu centra, hostel je okružen barovima, klubovima i kafićima, te se nalazi na 5 minuta hoda od poznate Katedrale. 

Dostupne su četvorokrevetne i šestokrevetne sobe po cijenama od 11 i 13 eura. Gosti na raspolaganju imaju besplatan parking, računar s besplatnim pristupom internetu, dnevni boravak, TV, kuhinju, zajedničku kupaonicu, sobe za nepušače i pušače, te zajednički vrt. Doručak nije uključen u cijenu, a plaćanje se vrši isključivo gotovinom.

Hostel Tito
Adresa: Titova ulica 46
Telefon: + 387 63 693 275 


Hostel se nalazi u glavnoj sarajevskoj ulici, a ime je dobio po Jugoslovenskom predsjedniku Josipu Brozu Titu. U spavaonicama po osam i šest kreveta, noćiti  se može za 10 eura, boravak u četverokrevetnoj spavaonici je 12 aura, dok je jednodnevni boravak u privatnim sobama sa tri, dva ili jednim ležajem od 15 do 18 eura. Hostel je u svim prostorijama opremljen bežičnim internetom, a ima tri parking mjesta. Ukupno raspolaže sa četiri kupaonice sa tuševima i kadom. Svojim gostima nudi korištenje kuhinje, druženje u zajedničkoj prostoriji, a uz prethodnu najavu može se dobiti i doručak. Za pušaće je obezbijeđena velika terasa

Pansion MIS Sarajevo
Adresa: Nevjestina 7
Telefon: +387 33 570 005


Pansion Mis Sarajevo raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim  i četvorokrevetnim sobama, te apartmanima kapaciteta od 3-4 osobe, po cijeni od 13,90 eura po osobi uz doplatak od 2,5 eura po osobi za doručak. Svaka soba je opremljena sopstvenim kupatilom sa ugrađenim hidro-masažnim kabinama. Sobe imaju satelitsku TV, telefon, internet konekciju, dobro snabdjeveni mini-bar, te parking sa video nadzorom odmah pored pansiona. Plaćanje isključivo u gotovini.  

Hotel Sokak
Adresa: Mula Mustafe Baseskije 24
Telefon:  +387 33 570 355


Hotel Sokak nudi jednokrevetne sobe po cijeni od 76KM, dvokrevetne 110 KM i trokrevetne u iznosu od 150KM.

U cijene je uračunat doručak sa osiguranjem i boravišnom taksom, a svaka soba posjeduje zasebno kupatilo, te pristup internetu. Parking se plaća dodatno, a moguće je i plaćanje karticom.

Motel Ada
Adresa: Abdesthana 8
Telefon: +387 33 475 870


Motel Ada nudi klimatizirane jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe, te apartmane. Cijena jednokrevetne sobe je 51 eura, dvokrevetne 77 eura, trokrevetne 87 eura, a apartmana 102 eura. Motel Ada nudi besplatan parking, kablovsku ili satelitsku TV, telefon u svakoj sobi, te besplatan pristup internetu. Moguće plaćanje karticom.

Bistrik Guest House
Adresa: Garaplina 14a
Telefon: +387 33 536 395


Bistrik Guest House nudi tri jednokrevetne sobe po cijeni od 15 eura i dvokrevetne sobe od 14 eura po osobi. Dostupna su tri apartmana gdje svaki posjeduje zasebno kupatilo. Gostima je dostupan besplatni internet, kao i parking. Doručak nije uključen u cijenu. 

Pansion Stari Grad
Adresa: Bjelina Čikma 4
Telefon:  +387 33 239 898


Pansion Stari Grad nudi deset apartmana sa bračnim ležajima. Cijena jednokrevetnih soba je 35 eura, a dvokrevetnih 45-50 eura. U cijene je uračunat doručak, sobe su klimatizirane, posjeduju kablovsku ili satelitsku TV, a u ponudi je manji, standardni, kao i dodatni parking koji se naplaćuje dodatno u iznosu od 5 eura. Kupatila su zasebna, a moguće je plaćanje gotovinom i karticom.

Pansion Halvat
Adresa: Kasima Efendije Dobrače 15
Telefon: +387 33 237 714

 

Pansion Halvat u svojoj ponudi ima jednokrevetne sobe po cijeni od 42 eura, dvokrevetne 60 eura, te trokrevetne u iznosu od 73 eura. Doručak nije uračunat u cijenu, te se dodatno naplaćuje u iznosu od 4 eura. Sve sobe su klimatizirane, posjeduju kablovsku ili satelitsku TV, telefon i pristup internetu. Kupatila su zasebna, gostima je dostupan restoran, parking, te praonica veša, a plaćanje se vrši gotovinom ili putem žiro-računa.

Travellers Home hostel 
Adresa: Ćumurija 4
Tel. +387 70 242 400


Posjetitelji jedne od najpopularnijih turističkih web-stranica koja pruža informacije o hostelima, Hostelworld.com, svrstali su Travellers Home Hostel u Sarajevu među prvih deset u svijetu.

"Travellers Home Hostel je idealan za svakoga ko je u potrazi za modernim mjestom za udoban i opuštajući boravak. Smješten je u nedavno obnovljenoj, elegantnoj zgradi iz austro-ugarskog doba, moderno je opremljen i nudi sav komfor", piše u opisu hostela, koji je smješten u sarajevskoj ulici Ćumurija na broju 4.

Hostel nudi dvokrevetne sobe po cijenama od 60 i 70 KM, trokrevetne u iznosu od 90 KM i osmerokrevetne u iznosu od 200 KM, a usluge boravka su na bazi noćenja sa doručkom, gdje je u cijenu uračunato osiguranje i boravišna taksa, kao i mogućnost popusta za grupne posjete.

Sobe posjeduju satelistsku/kablovsku TV, internet, mini bar i sef, a ostali sadržaji uključuju aperitiv bar, sobnu uslugu, praonicu veša, terasu i parking.

Pansion Skend
Adresa: Tekija 12
Telefon: +387 33 214 986


Hotel Skend urađen je u tradicionalnom bosanskom stilu, a nalazi se u samom centru Sarajeva, tik uz  Kulturno – sportski centar Skenderija, koje je svakodnevno mjesto različitih sajamskih i kulturno – sportskih manifestacija, a u neposrednoj blizini se nalaze zgrada Predsjedništva, OHR-a, Opštine Centar, Zemaljskog muzeja.

Pansion Skend nudi usluge noćenja s doručkom, u cijenu je uključena boravišna taksa, a u slučaju dužeg boravka većih grupa moguć popust. Cijene su sljedeće: jednokrevetna soba (70KM), dvokrevetna (100KM), trokrevetna 140 KM, te apartmani po cijeni od 170 i 200 KM.

Svim je gostima na raspolaganju potpuno opremljena kuhinja, zasebna kupatila, a sve sobe posjeduju pristup internetu, te satelitsku/kablovsku TV.

Eko selo – Eco futura
Telefon: +387 61 192 023


Ako ste za alternativniju varijantu smještaja, daleko od gradske gužve, onda je Eko selo prava opcija za vas.  Eko selo leži na udaljenosti od 12 km od starog dijela Sarajeva, na području Hreše.

Smješteno je u ambijentu netaknute prirode, sa izrazito čistim zrakom i vodom, jer nema industrijskih objekata koji bi remetili prirodne pogodnosti ovog područja, a nadmorska visina od 1200m čini ovo područje zračnom banjom.


Ulaz u Eko selo je besplatan, sa obezbjeđenim parkingom, a u ponudi se nalaze dvokrevetne sobe sa odvojenim i bračnim krevetima te petokrevetne, porodične sobe, a jedan od glavnih objekata u naselju jeste restoran sa brižno odabranom organskom gastronomskom ponudom idealnim za vegetarijance i vegane.

Cijena noćenja bez doručka po osobi iznosi 58 KM/29 eura, a uz doručak 68 KM/34 eura. Za djecu do 12 godina smještaj i korištenje sadržaja eko sela su besplatni uz mogućnost dodatnog ležaja uz doplatu od 40 KM/20 eura.

Kakva ste iskustva vi ili vaši poznanici imali sa sarajevskim prenoćištima? Podijelite ih s nama putem komentara.

Preporučujemo:

Pogledajte rađanje divljeg konja na Prenju

 
 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije